Заседанието на народните представители, на което трябваше да се изяснят фактите

...
Заседанието на народните представители, на което трябваше да се изяснят фактите
Коментари Харесай

Провал на изслушването в Парламента за Пловдивския панаир

Заседанието на народните представители, на което трябваше да се изяснят фактите и условия към придобиването на Пловдивския панаир от предприемача Георги Гергов 2016 година насам се провали. То бешенасрочено за през днешния ден следобяд.

Причина за отлагането това бе пленарно съвещание, което продължи през целия ден. Следващото съвещание на въпрсната комисия е планувано за вторник - 31 януари.

Днес по график трябваше да бъдат изслушани предходните министър-председатели Бойко Борисов и Сергей Станишев, както и някогашните стопански министри Румен Овчаров и Корнелия Нинова. Очакваше се чуването и на кметовете на Пловдив и Варна, ръководителите на Общинските препоръки в двата града и водачи на групи в локалните парламенти, както и на самия Георги Гергов.

Припомняме, че краткотрайната комисия бе основана, с цел да откри всички обстоятелства и условия, свързани с поемането на цялостния надзор на Пловдивския панаир от предприемача Георги Гергов, посредством дейности на централната власт и общините Пловдив и Варна от 2016-та година насам. 

Припомняме, че на 19 декември 2022 се гласоподава решение, с което Пловдив прие община Варна да апортира каузи си от 29% в Панаира в сдружението на Гергов " Пълдин туринвест ". Възможността Гергов да получи цялостния надзор над Панаира провокира митинги в Пловдив.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР